Ha valamilyen fontos információt nem talál termékeinkről, vagy bármilyen észrevétele van a honlap kialakítását illetően, örömmel vesszük, ha megosztja velünk. Köszönjük! [webmester@lambda-med.hu]

Üzenjen nekünk     |    Termékek  A - Z - ig

 

Telefon: 06 (1) 275 0025

MSZ EN ISO 9001 : 2015

Impresszum

Kezdőoldal     |     Kereskedelem     |     Szerviz     |     Szolgáltatásaink     |     Hírek     |     Rólunk     |     Kapcsolat

Környezetvédelem

Környezetkimélet

Környezetvédelem

Vegyük sorra, hogy cégünk milyen környezetkímélő és helyreállító technológiákat ajánl az ipar különféle résztvevői számára!

Az angliai Isle of Wight székhelyű Vikoma International Ltd, a földbe és vízbe jutó szénhidrogén szennyeződések környezeti tehermentesítésében élen járó, világszerte ismert és elismert vállalat képviseletét látjuk el hazánkban. Megoldásaik az egyszerű abszorbens, szennyeződéseket felitató eszközöktől a tengerre tervezett többfunkciós vagy speciális feladatra felkészített hajók és nagy hasznos teherbírású katamaránok építéséig terjed. A két véglet között az ipari ülepítőkben, tározókban és felszíni vizeken használatos olajlefölöző berendezések széles termékskáláját, valamint abszorbens granulátumokat, felfújható terelőfalakat kínál. Lassú- és gyorssodrású folyóvizekre, tavakra, tengerekre, partszakasz-védelemre kifejlesztett terelőfalaikkal a gyakorlatban előforduló havária eseményekre a megfelelő eszközzel rugalmasan, feladat-orientáltan lehet védekezni.

 

 

 

A könnyű- és nehézipar számára a kiömlő vegyi- és szénhidrogén szennyezések, tócsák (vegyszerek, olajok) felitatására, körülkerítésére, csöpögésének felfogására alkalmas, nagy megtartó képességű, hidrofób abszorbens anyagok széles palettáját gyártja. Az adott helyzetnek megfelelően különböző fajtájú, méretükben és formátumukban is eltérő (ívek, táblák, szalagok, tömbök, tekercsek, párnák, hurkák) kivitleben kínáljuk az abszorbens anyagokat. Ilyen abszorbens anyagokra nem csak az olajfinomítóknak, trafóházaknak, üzemanyagtöltő- és áttöltő állomásoknak van szüksége; gyakorlatilag minden iparágazatban elkelnek, ahol a termelésben olajkenésű gépek, motorok előfordulnak – a szerelőcsarnokokról, járműszervizekről nem is beszélve.

Felszíni vizek olajkár elhárító berendezései, tárcsás és bukógátas olajleválasztók, úszó terelőfalak, hordozható diesel-motoros szivattyúk

 

Még az egyetemen tették elénkbe a fenti kérdést, melynek lényegét megragadva az fogalmazódott meg bennünk, hogy a környezet köszöni szépen, jól meglenne, és tud(na) vigyázni magára, ha mi emberek nem szennyeznék folyamatosan. A biológiai önszabályozó folyamatok, tápláléklánc, stb., a természetes vizek öntisztulási folyamata, az erdők tüdeje, mind-mind teszik a dolgukat. Csupán csak annyi a kérdés, hogy mi emberek hagyjuk-e?

Egy környezettudatos „környezetvédő” a természet és a környezetszennyező ember közé tud állni, és vissza tud fordítani bizonyos káros folyamatokat, de önmagát már a természet „védi” meg.

A környezetnek a legjobbat úgy tehetünk, ha mikro- és makroszinten szükségleteinket olyan úton-módon elégítjük ki, hogy az a környezetünk számára a lehető legkevesebb terhelést jelentse. A „szükségletek” alatt azonban a jelen kor globalista, fogyasztói kultúrát gerjesztő és a médiahatalmak kampányhadjáratai alatt nevelkedett anyagelvű társadalma a reklámok sugallata által mást ért, mint mondjuk saját felmenőink akár csak egy generációval feljebb is.

A mi dolgunk az, hogy saját mikroszintünkön úgy gondolkozzunk és cselekedjünk társadalmunk részeként, hogy makroszinten a fogyasztói kultúra változásában is megmutatkozzon. A piac nagy úr, és végső soron részfelelősség terhel mindannyiunkat vásárlási szokásainkban a makroszinten kialakult állapotokért. Ördögi kör ez, melyben az ipar a piacra hivatkozik, mondván, hogy igény van rá (piackutatás), de eközben csak azért lehet igény rá, mert a kollektív fogyasztói magatartás ezt váltja ki.

 

 2015 | Lambda-Med Kft | 1026 Budapest Hidász utca 7 | Tel: 06 1 275 0025 | Fax:: 06 1 392 7256 | Email: lambda-med﷯lambda-med.hu